Roiskeenkestävät maanäytteenottokontit

Seinille nostettu kumimatto ja strategisesti sijoitettu lattiakaivo suojaavat kontin lattiaa kastumiselta näytteenottoprosessin aikana.

Asiakas tarvitsi kaksi kappaletta eristettyä ja varusteltua 40′ DC -merikonttia laitetilaksi maa-ainesten näytteenottoa varten.

Uusien konttiaihioiden hintojen merkittävän nousun vuoksi laitetilojen pohjaksi valittiin käytetyt, mutta A+ kuntoluokan 40′ DC -merikontit, jotka löytyivät jo valmiiksi sähköistettyinä ja eristettyinä varikoltamme.

A+ kuntoluokka tarkoittaa, että kontit ovat käytännössä uusia, mutta ne ovat käyneet 0-6 kuukautta vuokralla ennen varusteluun menoa. Näin lyhyen vuokran aikana eroa uuden ja kätetyn kontin ulkonäössä ei kerkeä juurikaan syntyä, mutta konttiaihion hintaa saadaan hilattua tuntuvasti alaspäin. Edullisemman hinnan lisäksi myös konttien toimitusaikaa saatiin nopeutettua valitsemalla jo valmiiksi 40mm PIR-elementeillä eristetyt ja sähköistetyt aihiot.

Käytetyn A+ kontin käyttöä erikoiskonttiprojekteissa rajoittaa luonnollisesti niiden saatavuus ja jo olemassa olevien varustelujen määrä sekä sijainti. Esimerkiksi näiden näytteenottokonttien kohdalla toisesta konttiaihiosta piti purkaa ensin pari aiemmin asennettua väliseinää sekä paikata poistosta aiheutuneet jäljet katto- ja seinäpinnoilla. Myös näille väliseinille kiinnitetyt lämpöpatterit siirrettiin uudelle paikalleen. Näiden toimenpiteiden jälkeen konttiaihioita päästiin nopeasti jatkotyöstämään asiakkaan toivomusten mukaan.

Asiakas käyttää näytteenottoprosessin aikana vettä kontin sisällä, joten konttien jatkovarustelussa oli erityisen tärkeää ottaa huomioon pintojen roiskeenkestävyys sekä mahdollisuus ohjata vesi ulos pois konteista.

Eriste-elementtien valkoinen ulkopinta on peltiä, joten eristetyt seinä- ja kattopinnat kestävät vesiroiskeita leikiten. Konteissa vakiona olevan vanerilattian päälle liimattiin 3mm paksu, kolikkokuvioitu kumimatto, jonka reunat nostettiin kourumaisesti eristetyille seinäpinnoille noin 100mm korkeuteen kontin lattiasta mitattuna. Kumimaton asentaminen estää veden imeytymisen vanerilattiaan sekä eriste-elementteihin lattian rajasta. Pariovien kohdalta lattialle roiskuneet vedet ohjataan ulos aukaisemalla pariovet.

Molempiin kontteihin asennettiin myös lisäksi lattiakaivo, jota kautta vesi voidaan ohjata ulos kontista pariovien ollessa kiinni. Lattiakaivo tehtiin suoraan kontin lattian läpi, sillä tässä tapauksessa veden ohjausta ei koettu tarpeelliseksi kontin alapuolella.

Jos varustelujen kuten sähköjen tai lämpöpattereiden sijainti ei ole sinulle millimetripeliä, saattaa A+ kuntoinen eristekontti olla hyvä aihio projektillesi, mikäli saatavuus haluamassasi koossa on hyvä. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, niin suunnitellaan yhdessä sinulle sopiva konttikokonaisuus!

Tehdyt muutokset

  • Uuden veroiset, A+ kuntoluokan 40′ DC sähköistetyt eristekontit jatkovarusteltiin
  • Konttien vanerilattioiden päälle liimattiin 3mm paksu, kolikkokuvioitu kumimatto ja maton reunat nostettiin 100mm seinille
  • Lattiaan asennettiin 200mm leveä lattiakaivo

Juha Halmesmäki

Myynti ja vuokraus, erikoiskontit

juha@konttivuokraus.fi

Puh. +358 50 524 3756

Kiinnostuitko?

Kerro miten tavoitan sinut, niin palaan asiaan.

Suunnittelupalvelu (FI)