Ympäristö

Vaikka toimialaamme ei pidetä sinä kaikista vihreimpinä, se ei tarkoita sitä, ettemmekö me välittäisi.

Konttivuokraus Oy:n ja MC Containers Groupin perustamisesta lähtien olemme jatkuvasti etsineet parempia ratkaisuja. Uskomme vakaasti, että aina on parantamisen varaa ja että meidän on kannettava vastuumme tulevista sukupolvista.

Vuonna 2023 päätimme viedä ympäristötietoisuuden yrityksessämme uudelle tasolle. Olemme sitoutuneet vähentämään CO2-päästöjämme sekä kompensoimaan tuotantotilojemme CO2-päästöt tulevaisuudessa.

Ainoa tapa kehittää toimintaamme tehokkaasti oikeaan suuntaan on ensin määrittää, missä olemme tällä hetkellä. Saadaksemme tietoon CO2-päästöjen lähtötason, teetimme vuonna 2023 riippumattoman mittauksen Konttivuokraus Oy:n Oulun ja Vihdin tuotantotilojen kasvihuonepäästöistä. Linkit raportteihin löydät tämän sivun alaosasta.

Raportit osoittavat, että käytössämme on jo tällä hetkellä keinoja toimintamme ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Esimerkkejä jo käytössä olevista konkreettisista toimistamme ovat:

  • Pidämme varastomme ja tuotantotilamme hyvässä kunnossa ja etsimme hyviä käytänteitä lämmitykseen ja energian säästöön.
  • Oulun tuotantotiloissamme on käytössä aurinkopaneelit.
  • Työtapojen ja -prosessien jatkuva kehitys.
  • Materiaalihukan minimointi.

Raporteissa todetaan, että Oulun ja Vihdin päätuotantotiloissamme syntyvien CO2-päästöjen kokonaismäärä on 65,45 tonnia CO2-ekvivalenttia. Tämän kompensoimiseksi olemme aloittaneet yhteistyön männyn taimien istuttamiseksi turvetuotannosta jääneelle suolle Suomeen. Taimien elinkaaren ja metsän ylläpidon aikana ne muodostavat hiilinielun, joka sitoo hiilidioksidia ympäristöstä.

Katso liitteissä päästöraportit sekä lisätietoa päästökompensoinnista.