Väistötilan laajennus toimistokonteista

Toimistokonteista yhdistelemällä saat kätevän, jälkikäteen laajennettavissa olevan väistötilaratkaisun. Kurkkaa videoilta rakennustyömaalle ja konteista valmistetun väistötilan sisätiloihin.

Kustannustehokas ja laajennettavissa oleva väistötilaratkaisu avaimet käteen -ratkaisuna asiakkaalle. Kurkkaa videoilta sisätiloihin ja rakennustyömaalle.

Väistötilaratkaisun pohtiminen voi tulla ajankohtaiseksi, jos olemassa olevat toimitilat eivät enää syystä tai toisesta palvelekaan tarpeitasi. Konteista koostamalla väistötilojen pohjaratkaisuun ja varusteluihin saadaan helposti valinnanvaraa.

Tutustutaan tosimaailman esimerkkiin toteuttamastamme väistötilaratkaisusta.

Tämä kaksikerroksinen toimistotila toimii asiakkaalla aiemmin rakennetun väistötilan laajennusosana. Projekti on toteutettu avaimet käteen -toteutuksena Oulussa 2021. Väistötilan laajennusosa koostuu kerrokset yhdistävästä porraskontista, saniteettikontista ja keskenään erikokoisiksi tiloiksi yhdistellyistä toimistokonteista.

Konteista räätälöity pohjaratkaisu

Projektissa käytetyt toimistokontit ovat standardimittaisia 20′ Premium toimistokonttejamme vaaleanharmaalla RAL 7035 -ulkovärillä. Toimistokonttiemme sisäkorkeus on markkinoiden korkein eli 2520mm, mikä yhdessä vaaleiden sisämateriaalien kanssa luovat avarat ja viihtyisät puitteet väistötiloihin.

Poistamalla väliseiniä vierekkäisten konttien väliltä ja yhdistelemällä niitä uusilla tavoilla tähän kohteeseen saatiin luotua monen kokoisia tiloja eri tarpeisiin, kuten kokoushuoneiksi ja toimistoiksi. Esimerkiksi kokoushuoneen voi koostaa yhteensä kolmesta 20′ toimistokontista, jolloin tilavuudeksi muodostuu merkittävät 78m3.

Turvallisuus

Kuten muutkin väistötilaratkaisut, tarvitsee myös esimerkkimme mukainen konttirakennelma asianmukaisen pohjatyön, jotta se kestää käyttöä tarvittaessa jopa vuosia. Jo suunnitteluvaiheessa rakenteille lasketaan lumikuormat ja suunnitellaan sadevesien ohjaukset pois rakenteista. Koska nämä kyseiset väistötilat rakennettiin olemassa olevan kiinteän rakenteen viereen, on kiinteää rakennetta vasten oleva konttiseinä paloeristetty. Väistötilojen sisällä paloturvallisuudesta on huolehdittu palo-osastoinneilla ja paloturvaovilla.

Hätätilanteen sattuessa käyttäjien turvallisuudesta on huolehdittu selkeästi merkittyjen ja hätäpoistumisvalaisimilla varustettujen hätäpoistumisteiden avulla. Yläkerrasta poistuminen hätätilanteen sattuessa tapahtuu ikkunasta rakennelman ulkopuolella olevia kiinteitä tikkaita hyödyntämällä. Luonnollisesti väistötilaan on ripoteltu palohälyttimiä ja häkävaroittimia sopivin välimatkoin.

Tähän kaksikerroksisen kohteen porraskonttiin on myös asennettu kovaa käyttöä kestävät turvakaiteet.

Ympärivuotinen käyttömukavuus

Erityisesti Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa eristyksellä ja sisätilojen lämpötilasäätelyllä on iso merkitys tilan käyttömukavuuteen. Työnteosta ei tule mitään, jos pakkanen ei pysy talvella seinien ulkopuolella tai kuumuus kurissa lämpiminä kesäkuukausina.

Esimerkkimme toimistokonttikompleksissa käytetty eristys on konttien seinissä valkoinen Pelti – 80mm PIR – Pelti -elementti, lattiassa 100mm villa ja katossa 50mm villa + 50mm PIR-levy. Eristys on todettu tehokkaaksi ja kestäväksi suojaksi Suomen vaativissa talviolosuhteissa. Lisäksi osa tiloista on rakennettu paloeristeillä palo-osastointien luomiseksi.

Tilan käyttäjät voivat säädellä sisälämpötilaa itse ilmalämpöpumppujen ja jokaiseen huoneeseen asennettujen lämpöpattereiden avulla. Myös ikkunoihin asennetut alumiiniverhot estävät alas vedettyinä lämpösäteilyn pääsyä kontin sisälle.

Myös ilman vaihtuvuus päivän aikana on hyvä huomioida, jotta aivot saavat riittävästi happea työpäivän aikana. Tätä varten väistötiloista löytyy koneellinen ilmanvaihto LTO-koneella. Avattavat ikkunat tuovat valoisuuden lisäksi mahdollisuuden vaikuttaa toimiston sisälämpötilaan ja ilmanvaihtoon.

Rakentaminen

Oheiselta videolta pääset kurkkaamaan toimistokonttikompleksin rakennusvaiheeseen Konttivuokrauksen työmaalla alkuvuodesta 2021. Asennusvaiheeseen projektissa kului kolme viikkoa. Esimerkki ammattitaidolla tehdystä asennustyöstä Suomen vaativissa talviolosuhteissa!

Kontit asennettiin paalujen päälle siten, että parhaimmillaan neljän kontin kulma nojaa samaan paaluun. Konttien kuljetus kohteeseen suunniteltiin jouhevasti sillä tavalla, että ensimmäisen kerroksen kontit ajettiin suunnitelmassa määrätyssä järjestyksessä, jotta kontteja päästiin asentamaan tehokkaasti saapumisjärjestyksessä.

Toimistokonteista toteutetussa väistötilaratkaisussa isoja vahvuuksia ovat se, että kontit ovat tarpeen mukaan siirrettävissä uuteen lokaatioon toisin kuin perinteinen kiinteä rakenne. Lisäksi asentaminen on edullisempaa kuin kiinteän tilan rakentaminen, ja myös vuokraaminen on erittäin varteenotettava vaihtoehto.

Jos väistötilat ovat ajankohtaiset, olethan yhteydessä meihin, niin kartoitetaan sopiva väistötilaratkaisu tarpeeseesi. Meidän kautta hoidat halutessasi avaimet käteen -palveluna nopeasti ja vaivattomasti kaiken aina konteista kuljetuksen kautta työmaa-asennukseen.

Väistötilan speksit

  • Asennusaika 3 viikkoa
  • 374 m2
  • Kaksi kerrosta
  • Saniteettitilat
  • Palo-osastoinnit
  • Koneellinen ilmanvaihto LTO
  • Ilmastointi, sekä eristeet
  • Jäähdytys ja lämmitys
  • Erittäin vahva lämpöeristys pohjoisen olosuhteisiin

Juha Halmesmäki

Myynti ja vuokraus, erikoiskontit

juha@konttivuokraus.fi

Puh. +358 50 524 3756

Kiinnostuitko?

Kerro miten tavoitan sinut, niin palaan asiaan.

Suunnittelupalvelu (FI)