12 erilaista käyttötapaa konteille

Merikontti on loistava aihio erilaisille rakennusprojekteille, kuten vaikkapa pop-up-myymäläksi tai messuosastoille. Pienillä muutoksilla ja mielikuvituksella merikonteista voi saada hyvinkin tyylikkäitä viritelmiä.

Keräsimme tähän kirjoitukseen 12 erilaista käyttökohdetta ympäri maailmaa löytyvistä ratkaisuista.
Onko sinulla valmiina tai työn alla oma konttiprojekti, jonka haluaisit jakaa muillekin? Laita meille viestiä, niin julkaisemme projektisi blogissamme. Ota yhteyttä: info@mccontainers.com.
1. Uima-allas kontista
Kuva: https://theepic.wordpress.com/
40′, eli 12 m kontista ”tee-se-itse”-menetelmällä rakennettu uima-allas. Voit tutustua tarkemmin projektiin rakentajan blogissa, jossa hän jakaa kokemuksia altaasta sekä rakennusohjeet.
2. Baarikontti
Merikontista rakennettu, täysin varusteltu pop-up-baari Antwerpenin messuilla 2016. Löytyykö pihaltasi käytetty kontti ja varastosta työkalut? Rakenna baarikontti niin saat takuulla maailman tyytyväisimmät naapurit!
3. Neuvottelutila
Flat rack -kontin päälle rakennettu neuvottelutila messuilla. Hyvin näyttävä ratkaisu, joka voidaan rakentaa sekä 6 m, että 12 m flätin päälle.
4. Konttitalo
Kuva: Lankapropertyweb
Maailmalla erittäin nopeasti suosiota kasvattava trendi on konteista rakennettu talo. Tässä upea esimerkki konttitalosta! Konttitaloista on hieman myöhemmin luvassa oma blogikirjoituksensa.
5. Tilapäinen myymälä
Kontit soveltuvat erinomaisesti myymälöiksi kesätapahtumiin, tai kiinteän myymälän ollessa vaikkapa remontissa. Saatavilla on valmiita ratkaisuja, mutta rakentaa voidaan tehdä myös täysin mittatilaustyönä. Kuvassa Hampurin keskustassa sijaitseva väliaikainen lipunmyyntipaikka.
6. Näyttelytila

Etsitkö näyttelytilaa vaikkapa tuotteille tai taideteoksille? Kontti taipuu vaivatta myös siihen – muutoksilla tai ilman. Kuvassa Hampurin päärautatieaseman lähellä sijaitseva esittelytilakontti.
7. Mainostaulu/-alusta
Kuva: Screenmakers
Tarvitsetko mainostilaa vaikkapa rakennustyömaalle tai uuden tuotteen lanseeraukseen? Kontit tarjoavat nopeasti väliaikaista ”mainostilaa”, projektin jälkeen voit siirtää ne nopeasti toiseen kohteeseen. Kätevää!
8. Taidetta konteista
Kuva: Business Wire
Taidetta konteista? Miksipä ei! Tässä konttitaidetta vuoden 2009 Container Art Festival -tapahtumasta Aasiasta.
9. Hotelli konteista
Kuva: UniqHotels
Jos konttitalotkin onnistuvat, niin miksipä ei myös konttihotelli. Japanissa suunniteltu, hyvin näyttävä konttihotelli!
10. Leikkipaikka
Kuva: Inhabitat
Lapsille hieman tavallisesta poikkeava, käytetyistä konteista koottu leikkipaikka Amerikassa.
11. Huonekaluja
Kuva: Inhabitat
Merikonteista ja niiden osista suunnitellaan sekä rakennetaan myös huonekaluja. Kuvassa komea tuoli brasilialaisesta näyttelystä.
12. Kasvihuone
Kuva: Saf-T-Box
Tarvetta kasvihuoneelle? Rakenna käytetystä kontista kasvihuone sähköillä tai ilman. Kuvassa esimerkkimalli Amerikasta.

Muita artikkeleita