Konttien lukitseminen

Saamme usein kyselyjä konttien lukitsemiseen liittyen, joten tässä pieni infopaketti aiheesta!

 

Kontin lukot

HOX! Varastokonttien lukot (ks. kuva oikealla) eivät itsessään lukitse konttia, vaikka ne lukko-nimellä kulkevatkin. Niillä viitataan itseasiassa kontin ovien salpoihin, jotka ovat myös itsessään erillisellä riippulukolla lukittavissa. Tämmöisiä lukkoja löytyy lähes kaikista merikonttiin/varastokonttiin perustuvista konteistamme.

Riippulukoksi suosittelemme laadukasta ja kestävää lukkoa, esim. Finanssialan keskusliiton hyväksymät lukot (Abloy jne.).

Lukon suojakotelo

Uusissa varastokonteissa on yleensä vakiovarusteena vakuutusyhtiöiden hyväksymät turvakotelot lukoille. Jos turvakoteloa ei ole ja konttiin murtaudutaan, vakuutusyhtiö vähentää yleensä n. 10% vakuutettavasta summasta. Turvakoteloita on saatavana myös lisävarusteena, ja voimme asentaa niitä vanhoihin kontteihin, joissa niitä ei aina välttämättä ole. Turvakotelon alle tulevan lukon tulee olla hieman tavallista ohuempi (n. 8 mm lukkorengas), jotta se voidaan asettaa alakautta paikalleen. Kotelo suojaa lukkoa tehokkaasti murtoyrityksiltä, esimerkiksi voimaleikkurien tai vasaran käyttäminen lukon rikkomiseen ovat poissuljettuja.

Lasikontin lukko

Joissain konttimalleissamme (toimistokonttisaniteettikontti jne.) on erilaiset ovet kuin varastokonteissa, ja niissä itsessään on lukko. Lasikontin lukot ovat saman tyyliset kuin esim. eurooppalaisissa parvekkeissa, ja ne avataan hieman poikkeavalla tavalla normilukkoihin verrattuna, mikä on joskus aiheuttanut ihmisille päänvaivaa. Kuvalliset ohjeet lasikontin lukkoon löytyvät kotisivultamme, video-ohje Youtube-kanavaltamme.

Muita artikkeleita