Lisätietoa merikontin rakenteesta

Mistä merikontit koostuvat? Havainnollistamme kirjoituksessamme pitkälti kuvien avulla, mitä kaikkia erinäisiä osia merikonteista löytyy.

Kovapuuvanerilattiaa, kumitiivisteitä, pieniä muovikohtia (esim. venttiileissä) sekä alumiinisia popniittejä lukuun ottamatta, merikontit ovat rakennettu teräksestä. Kontin ylä-, ala- ja kulmapalkit muodostavat kehikon, joka toimii perustana niin merikonteille, kuin suurimmalle osalle muitakin konttimalleja.

Kontin ovellinen pääty on itseasiassa kontin takaosa, vaikka sitä voisi kuvitella etuosaksi. Standardisoidut kulmapalat (ISO 1161) mahdollistavat konttien nostamisen, käsittelemisen, pinoamisen ja toisiinsa liittämisen.

Merikontin tärkeimmät osat merkittynä. Lisäksi kontin pohjasta löytyy poikittain
menevät pohjapalkit, jotka kannattelevat lattiaa (kuvia alempana).

 

Merikontin lattia koostuu yleensä kuudesta kovapuuvanerilevystä. Vanhemmissa konteissa esiintyy myös lankkulattiaa.

 

Poikkipalkit kontin alla kannattelevat konttia ja nostavat sitä hieman irti maasta, jolloin ilma vaihtuu paremmin.

 

Pohjapalkit eri kuvakulmasta

Kaikkia kontteihin liittyviä varaosia on lähes mahdoton listata blogiin, johtuen niiden valtavasta määrästä. Eri konttimalleilla on omat konttikohtaiset osansa, aina pienimmistä ruuveista pressukontin pressulenksuihin ja kylmäkonttien koneiden näyttöihin. Yleisimmin vaihdon tarpeessa olevat varaosat ovat lattia-, katto-, sekä seinäpaneelit ja lukkoihin kuuluvat osat.

Jo pelkästä kontin lukosta löytyy paljon osia.

 

Muita artikkeleita