Ostitko tai vuokrasitko kontin? Tässä kirjoituksessa käsittelemme konttien vaatimia valmisteluja ja annamme ohjeita niiden tekemiseen. Valmistelutyöt ovat pääsääntöisesti hyvin yksinkertaisia, mutta niiden laiminlyönti voi vaikeuttaa kontin käyttöä tai jopa vaurioittaa kontin rakenteita.
1. Valmistaudu auton ja kontin saapumiseen
Ensimmäinen asia, joka täytyy tehdä, on varata tila kontille sekä sitä kuljettavalle ajoneuvolle. Sijoittamisen suhteen ota huomioon auton tarvitsema tila, jotta auto mahtuu kääntymään ja työskentelemään turvallisesti. Ennakkovalmisteluilla vältyt myös ylimääräisistä odotusajoista sekä mahdollisista lisäasennusmaksuilta.
- Onko alueella sähkölinjoja/puita/rakenteita, jotka voivat estää auton ajamisen paikalle tai nostamisen kyydistä?
- Mahtuuko auto kääntymään pihallesi ja pääseekö auto myös pois.
- Tarkista maapohja – pehmeä maapohja voi tuoda ongelmia toimitukseen tai pahimmassa tapauksessa estää sen kokonaan. Tämä korostuu erityisesti kovien sadekuurojen jälkeen, jolloin maa on hyvin pehmeä.
Nosturiautolla kontti voidaan saada jopa katoksen alle. |
2. Valmistele kontin alusta
Kun kontin sijoituspaikka on päätetty, valmistellaan kontin alusta. Hyvin valmistelu alusta takaa, että kontti toimii suunnitellusti, vähentää kontin kulumista sekä lisää käyttömukavuutta. Valmistelujen laajuus riippuu sijoituspaikasta, sillä esim. asfalttipihalle tuleva kontti vaatii vähemmän valmistelua kuin mökille metsän reunaan sijoitettu kontti.
- Kontin kulmien alle puutavaraa/vaneria/harkkoja tms., jotta kontti nousee hieman ilmaan ja hengittää paremmin. Kontin lattia on teräsrunkonsa ansiosta n. 12 cm maanpinnan yläpuolella, mutta ajan myötä kontti uppoaa maahan.
- Kontin alustan tulee olla vaakasuora, sillä vinoon asennetun kontin käyttö voi olla epämukavaa tai jopa rikkoa kontin. Tämä on erityisen tärkeää toimistokonteissa, esittelykonteissa sekä konteissa, joissa on erillinen käyntiovi. Vinoon asennetun kontin ovet eivät toimi/hajoavat vääntymisen vuoksi.
Kontin jalkojen asettelua epätasaiselle alustalle levyjen ja vatupassin avulla. |
3. Ole vastaanottamassa konttia
Mitä teen, jos en ole itse paikalla tai en saa ketään paikalle?
4. Erikoiskontit
Sähkö- ja viemäröintiliitännät
Sähköä ja vettä käyttävät kontit (esim. toimistokontit, saniteettikontit, kylmäkontit) vaativat hieman enemmän suunnittelua. Kontin sijoituspaikkaa valittaessa pitää huomioida sähköjen kytkennät (voimavirta) sekä viemäröinnit.
Sähkö- ja viemäröintiliitännät |