UKK 10: Konttien lisävarusteet

Usein kysyttyjen kysymysten blogisarjan viimeinen osio käsittelee konttien lisävarusteita sekä muutamia esimerkkejä konttien käyttökohteista.

Vaihtolavakiskot (vaijeri- ja koukkutartunta)
Vaihtolavakiskot asennettuna 20′ varastokonttiin

Varasto- ja merikontteihin asennetaan joskus vaihtolavakiskot (VL) joko vaijerinostolla tai vetokoukulla, jolloin kontin siirtelymahdollisuudet lisääntyvät. Lisävarustelun jälkeen konttia voidaan käsitellä vaijeri- tai koukkutartunnalla varustetuilla autoilla, eikä siirtämiseen tarvita sideloader-/nosturiautoa.

Asennus voidaan tehdä tehtaalla uusiin kontteihin, tai lisätä jälkikäteen sekä uusiin että käytettyihin kontteihin. Vaihtolavakiskojen asentaminen käy nopeasti (yleensä 1-3 päivän sisällä tilauksesta), ja niihin on saatavilla asennusvalmiita paketteja yleensä suoraan varastosta. Sopivat konttimallit tätä varten ovat 20′ varastokontit (mukaan lukien open topit, kylkiaukeavat mallit ym.).  

Emme suosittele vaihtolavakiskojen asentamista toimistokontteihin, sillä kontin siirtely asennuksen jälkeen voi vahingoittaa kontin rakennetta, ja pahimmassa tapauksessa tehdä kontin lähes käyttökelvottomaksi. Yleisiä ongelmia asennuksen jälkeen ovat mm. ovien ja ikkunoiden toimintahäiriöt sekä kontin rungon vääntyminen.

Käyntiovi
20′ varastokontti käyntiovella

Meri- ja varastokontteihin voidaan asentaa erillinen käyntiovi helpottamaan kontin käyttöä. Yleinen ratkaisu on asentaa kontin pitkälle sivulle ovi, mikäli kontti on puhtaasti varastokäytössä tai sisäänkäynti pariovien kautta ei ole mahdollista. Asennukset voidaan tehdä niin uusiin, kuin käytettyihinkin kontteihin, ja saatavilla on eri kokoisia ovivaihtoehtoja. Suosittelemme kontin käyntioveksi paloturvallista teräsovea, joka on turvallinen ja kestävä ratkaisu kaikissa olosuhteissa.

Kontin jalat
Erilaisia jalkoja kontteihin

Kontteihin on saatavilla erilaisia jalkoja, joiden avulla kontti voidaan nostaa maan yläpuolelle käytön ja lastauksen helpottamiseksi. Tarpeeseen sopiva jalkamalli riippuu aina käyttökohteesta ja tarvittavasta nostokorkeudesta.

Käyttökohteita
  • Messuosastot
  • Tapahtumat
  • Lastauslaiturit
  • Kontin lastaus
Käyntiportaat lasikonttiin valofestivaalilla
Portaat

Kahteen tasoon tai jalkojen päälle asennettavien konttien käyttämiseen tarvitaan lähes aina portaat. Portaita löytyy eri mallisina, ja niitä voidaan tehdä mittatilaustyönä vastaamaan asiakkaan toiveita.

Säilytysratkaisut

Varastointikäyttöön tulevat kontit voidaan varustella erilaisilla säilytysratkaisuilla. Esimerkkiratkaisuja ovat rengashyllyt, teräshyllyt, työkalukaapit, vaaterekit ja asennustasot.  Varusteluja on mahdollista saada sekä vuokrattaviin kontteihin, että täysin mittatilaustyönä rakennettuihin kontteihin.

Sähköistys ja valaistus 
Sähköistys ja valaistus roskakatoskontissa

Kontteja on mahdollista sähköistää ja saada valmiiksi asennetulla valaistuksella. Valmiiksi asennettuun pakettiin kuuluu tavallisimmin kaksi kattovalaisinta, kytkin, kaksi pistokepaikkaa, sulakerasia sekä voimavirtaliitin kontin ulkopuolelle. Asennukset voidaan tehdä kontin koosta riippumatta. Varsinaisen asennuksen tulee suorittaa aina koulutettu sähkömies, jotta työnlaatu sekä turvallisuus voidaan taata.

Muita artikkeleita