UKK 7: Minkä kokoisen varastokontin tarvitsen?

Meiltä kysytään päivittäin apua sopivan varastokontin valitsemiseen. Jokainen tapaus on tietysti erilainen, eikä yhtä selkeää ohjetta voida antaa, mutta olemme koonneet tähän kuitenkin yleisimpiä vastauksia sekä esimerkkejä kontin valinnasta.

Maatilan koneet suojaan

”Tarvitsen maatilalleni lisää varastotilaa työkoneille ja kulkuneuvoille. Mikä olisi paras ratkaisu?”

Yleisin ratkaisu on ostaa tai vuokrata 20′ (6 M) MERIKONTTI. Se on vesitiivis, paloturvallinen, pitkäikäinen ja kestävä ratkaisu. Arvokasta kalustoa säilyttäessäsi, muista pitää huoli, että kontissasi on LUKON SUOJAKOTELO! Suojakotelo on helppo tapa suojata kontti murtovarkailta, ja se helpottaa vakuutusyhtiöiden kanssa toimimista mahdollisissa varkaustilanteissa. Jos sitä ei ole, vakuutusyhtiöt yleensä vähentävät vakuutettavasta summasta n. 10%! Uusissa merikonteissa suojakotelo kuuluu vakiovarusteisiin.

Kodin irtamiston säilytykseen

”Minulla on n. 45 m2 kokoinen kaksio ja minun pitäisi saada koko irtaimistoni varastoon ulkomaan työkomennuksen takia. Minkälaisen kontin tarvitsen?”

Muuttotavarat konttiin

NORMAALI 20′ (6 M) MERIKONTTI riittää sinulle. Siihen menee arviolta n. 40-55 m2 kokoisen asunnon irtaimisto, riippuen siitä, onko tavara muuttolaatikoissa vai irrallaan. Yhteen muuttolaatikkoon mahtuu tavaraa arviolta n. 1 m2 alueelta, ja kontin lattiatasoon mahtuu laatikoita n. 45 kpl, minkä lisäksi niitä voidaan pakata useita päällekkäin.

Mikäli varastointia tehdään myös talvella, ja sinulla on paljon lakkapintaisia huonekaluja, tauluja tai tekstiilejä, suosittelemme eristettyä konttia. Eristekontin sisälämpötila on tavallista konttia korkeampi ja tasaisempi, lisäksi kosteutta muodustuu vähemmän. Kosteuden kertymisen ehkäisemiseksi meiltä löytyy myös tehokkaita KOSTEUDENPOISTOTUOTTEITA.

Kun vesivahinko yllättää

”Asunnossamme tapahtui vesivahinko, ja tarvitsisimme pikaisesti tavaroillemme säilytystilaa, jotta remontti voidaan aloittaa. Asumme 120 m2 omakotitalossa. Kuinka ison kontin tarvitsemme?” 

Ehdottaisin kahta 20′ (6 M) MERIKONTTIA tai yhtä 40′ (12 M) MERIKONTTIA. Kahden kontin etuna on helpompi käytettävyys, mikäli teidän tarvitsee ottaa konteista tavaraa ulos usein. Isomman, 12 m, kontin perältä on hankala hakea esineitä, jos se on pakattu täyteen. Talvikäyttöön suosittelemme ERISTETTYÄ KONTTIA (ks. vastaus edelliseen kysymykseen).

Työkalut suojaan työmaalla 

”Rakennamme omakotitaloa ja tarvitsemme työmaalle työkaluvaraston, jossa työkalut ovat säältä ja murtovarkailta suojassa.”

Omakotitalojen ja muiden talonrakennusprojektien yhteydessä, nopein ja näppärin varastontitila saadaan pienillä konteilla, joiden yleisimmät koot ovat 6′, 8′ ja 10′. Ne mahtuvat pieneen tilaan ja niitä voidaan siirtää nopeasti paikasta toiseen vaikkapa trukilla. Varastokontit ovat erittäin kestäviä, ja ne tarjoavat turvaa murtovarkailta. Arvokasta kalustoa varastoidessasi, suosittelemme ottamaan konttiin myös LUKON SUOJAKOTELON.

Muita artikkeleita