UKK 9: Kontin osto vai vuokraus - kumpi sopii minulle?

Käsittelemme nyt aihetta, jota jokainen kontin hankintaa suunnitteleva miettii – ”ostanko vai vuokraanko kontin?”.

Milloin kontti kannattaa vuokrata?

Määrä- tai väliaikainen tarve

Lasikontti menossa
tilapäisesti vuokralle

Konttitarpeen ollessa väliaikainen, vuokraus on hyvä vaihtoehto. Vuokraamisen etuna on sen vaivattomuus sekä nopeus – kontti tuodaan sovittuna aikana paikalle ja haetaan tarpeen loputtua pois paikalta.

Vuokratessa kontin, et myöskään tarvitse suurta pääomaa kontin hankintaan, sillä maksat vain kuukausittaisen vuokran sekä nosto-/käsittelykulut. Vuokraamalla saat esimerkiksi liiketoimintaasi tarvittavat kontit nopeasti käyttöön vain murto-osalla niiden hankintahinnasta, eikä sinun tarvitse huolehtia kontin sijoittamisesta tai jälleenmyynnistä tarpeesi päätyttyä.

Kontin vuokratessasi, sinun ei myöskään tarvitse huolehtia konttien huoltamisesta tai ylläpidosta, sillä ne kuuluvat vuokraan (paitsi käytöstä johtuvat viat ja rikkoontumiset).

Toimistokontti työn alla

Erikoiskonttien vuokraaminen on usein ostamista kustannustehokkaampaa ja nopeampaa, johtuen niiden korkeasta hankintahinnasta sekä saatavuudesta. Esim. tehdastyönä rakennettavien LASIKONTTIEN tai TOIMISTOKONTTIEN toimitusaika voi olla useita viikkoja.

Yleisiä vuokrauskohteita:
– Rakennustyömaat ja muut työmaakohteet
– Tapahtumat
– Projektiviennit
– Lisätilan tarve, esim. sesonkituotteet
– Muutot ja vesivahingot

Milloin kontti kannattaa ostaa?

Lisävarastotilaa toimittamassa

Pitkäaikainen tai jatkuva tilantarve

Jos konttitarpeesi on pitempiaikainen tai jatkuva, kannattaa harkita kontin ostamista omaksi. Kontin ostaminen on hyvä vaihtoehto, kun kontintarve ei ole projektiluonteinen, ja kontin tarvitsema tila löytyy omasta takaa, esim. lisävarastotilat maatiloille tai teollisuusalueille.

Erikoinen käyttökohde

Mikäli tarvitset konttia johonkin muuhun kuin tavaran kuljettamiseen tai varastoimiseen, ostaminen on usein hyvä vaihtoehto. Erityisesti ostaminen kannattaa, jos kontti on todella ”kuluttavassa käytössä” (vaikkapa paloharjoitukset), ja tulee todennäköisesti vaurioitumaan. Vuokrakonttien perusperiaate on palauttaa kontit siinä kunnossa, kuin missä ne ovat vuokran alkaessa, joten korjaustyöt voivat nousta vuokran yhteydessä ostamista kalliimmaksi, mikäli kontti vaurioituu vuokralla ollessaan.

Erikoiskäyttö ja modifiointi

Kontin teippausta

Mikäli tarvitset modifioitua konttia, joka eroaa merkittävästi perusmalleista (esim. lisäovet, teippaukset), on kontin ostaminen monesti ainoa vaihtoehtosi. Modifioinnit tehdään aina tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeiden pohjalta, joten vuokraaminen ei ole järkevää kontin vuokraajalle tai vuokranantajalle.

Muita artikkeleita