Breakbulk Europe 2022 -messujen anti

Kauan odotettuja kohtaamisia ja logistiikka-alan uusia tuulia kansainvälisiltä messuilta.

Osallistuimme viime viikolla järjestetyille kansainvälisille Breakbulk Europe -messuille Alankomaiden Rotterdamissa. Mukana olivat Konttivuokrauksen Saksan toimiston väen lisäksi Konttivuokrauksen perustaja Raffe Mattson sekä kansainvälisen sisaryhtiömme Mattson Containers GmbH toimitusjohtaja Jesse Mattson.

Tapahtuma oli erittäin suosittu ja se keräsi väkeä totutusti kaikkialta ympäri Euroopan. Korona-aikana Breakbulk Europe kuten monet muutkin messut on jouduttu perumaan jo useamman kerran, joten tunnelma messujen ympärillä oli suorastaan käsin kosketeltavan odottava.

”Nämä messut olivat meille ensimmäiset sitten koronan alun, ja alallamme verkostoituminen ja kohtaamiset kumppanien kanssa ovat ensiarvoisen tärkeitä sujuvan yhteistyön kannalta. Onnistuimme sopimaan hyviä uusia yhteistyösopimuksia sekä herättämään entistä enemmän kiinnostusta toiminnallemme Euroopassa”, kertoo kansainvälisistä asioista Konttivuokrauksella vastaava Jesse.

Kävimme messujen aikana lukemattomia syvällisiä keskusteluja muiden logistiikka-alan ammattilaisten kanssa alan nykytilasta ja tulevaisuudesta. Tässä pientä yhteenvetoa messuilla vallinneesta mielipideilmastosta.

Fakta on, että viime vuosien suuret tapahtumat kuten COVID 19 -pandemia ovat kumuloituneet ja johtaneet siihen, että Euroopan pääsatamat ovat vuonna 2022 ääriään myöten täynnä. Satamien ruuhkautuminen taas aiheuttaa mm. toimitusketjujen muutoksia ja toimitusaikataulujen venymistä niin B2B kuin B2C-puolellakin. Myös Euroopan turvallisuustilanteen viimeaikaiset muutokset ovat vaikuttaneet kansainväliseen kumipyöräliikenteeseen konkreettisesti, sillä kuljettajapula riivaa Euroopassa johtuen osittain Ukrainaan palanneista ammattikuljettajista.

Muiden muassa näistä seikoista johtuen jaettu mielipide kohtaamiemme ammattilaisten keskuudessa oli, että logistiikka-ala ja toimitusketjut ovat edelleen ongelmissa eikä muutosta ole valitettavasti vielä näköpiirissä. Valistunut arvioimme nykyisen tiedon valossa on, että satamien tilanne alkaa purkautumaan ja normalisoitumaan ensi vuoden aikana.

Keskusteluissamme nousi myös esille logistiikka-alan murros, jota todistamme paraikaa ja vielä voimakkaammin lähitulevaisuudessa. Vihreiden arvojen esiinmarssi yhteiskunnallisella ja globaalilla tasolla tulee muovaamaan alan kehitystä voimakkaasti tulevaisuudessa.

Konttivuokraus ja kansainvälinen sisarbrändimme MC Containers ovat eurooppalaisten yritysten luottokumppaneita kontti- ja logistiikka-asioissa.

Muita artikkeleita