Konttien hinnat ennätysalhaalla

Koostimme oheiseen taulukkoon merikonttien jyrkän hintakehityksen vuosien 2018 ja 2023 välillä.

Covid 19 -pandemia aiheutti täyspysähdyksen merikonttien tuotantoon Kiinan konttitehtailla. Myös talous oli käytännössä pysähdyksissä ison osan koronan kulta-aikaa vuonna 2020, joten merikontitkaan eivät juuri liikkuneet maailman merillä.

Kun tuotannon ja talouden rattaat saatiin viimein pyörimään koronavuoden jälkeen, konttien tarvitsijoita oli auttamattomasti enemmän kuin kontteja, jolloin hinnat nousivat kysynnän ja tarjonnan lakien mukaisesti. Hintaan vaikuttivat myös raaka-aineiden hintojen sekä merirahdin hintojen nousu. Tämä on selkeästi näkyvissä myös taulukossa, jossa näkyy selkeää hintapylvään nousua vuosien 2021  ja 2022 aikana.

Kuvaajasta näemme myös konkreettisesti, miten käytetyn 20′ merikontin hinta on lähtenyt selkeään laskuun vuoden 2023 aikana aina 1. kvartaalista lähtien. Saman suuntainen kehityskulku pätee myös yleisesti eri kokoisiin merikontteihin.

Arviomme mukaan konttien hinnat tulevat kuitenkin nousemaan, eli nyt jos joskus on oikea aika laittaa ostohousut jalkaan! PYYDÄ MEILTÄ TARJOUS haluamastasi konttimallista, niin palaamme asiaan 24 tunnin sisällä.

Muita artikkeleita