Konttinäyttely Oulussa

Merikontteihin rakennettu kansallinen A&DO Labra vierailee Oulussa 25.4.–27.5.2023.

 

Kaksi vastakkain asetettua KYLKIAUKEAVAA MERIKONTTIA luovat välilleen luontevan tilan esimerkiksi yleisöluentoja varten. Näyttelyssä onkin kuluneiden viikkojen aikana vieraillut paljon koululaisryhmiä Oulun lähialueen kouluilta.

Merikonttien käyttö näyttelyn sijaintina on suorastaan nerokas, sillä ne takaavat standardimitoituksensa vuoksi edulliset kuljetuskustannukset niin meri-, rautatie- kuin maantiekuljetuksissakin. Näyttelyesineet voidaan myös säilyttää turvassa konttien lukittujen ovien takana öisin ja kuljettaa turvallisesti paikkakunnalta toiselle konttien sisällä.

“Kontti on myös itsessään kiinnostava esimerkki designista”, Designmuseon museolehtori ja A&DO Labran vastaava tuottaja Hanna Kapanen huomauttaa. Mikä siis sen osuvampi paikka tälle arkkitehtuurin ja muotoilun ilosanomaa levittävälle kiertävälle näyttelylle!

Konttivuokraus Oy tuli mukaan projektiin A&DO Labran järjestäjien yhteydenoton seurauksena. “Etsimme kumppania, jolle työ lasten ja nuorten hyvinvoinnin parissa on tärkeää. Konttivuokraus on ollut aikaisemmin mukana mahdollistamassa lasten ja nuorten harrastetoiminnan toteutumista”, Kapanen valottaa konttitoimittajan valintaa.

Käy tutustumassa näyttelykontteihin tarkemmin paikan päällä Oulussa, tämän jutun kuvissa tai ETÄNÄ 3D-VERKKONÄYTTELYN avulla.

A&DO Labra on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon kahden kylkiaukeavan merikontin sisälle rakennettu kiertävä näyttely, joka on tuotettu yhteistyössä Konttivuokraus Oy:n kanssa. Näyttely on vieraillut aiemmin Lahdessa, Tampereella ja Rovaniemellä.

Muita artikkeleita