Konttinäyttely Rovaniemellä

Kahteen merikonttiin rakennettu A&DO Labra vierailee Rovaniemellä 22.8.–18.9.2022.

A&DO Labra on kiertävä pop up -näyttely, joka on toteutettu kahden harmaan KYLKIAUKEAVAN MERIKONTIN sisälle. Näyttely on vieraillut aiemmin Lahdessa ja Tampereella.

“Kontit ovat tarjonneet erinomaiset puitteet kaupunkitilaan avautuvalle näyttelytoiminnalle, jolla tavoitamme myös uusia kävijöitä. Sisällöt ovat helposti saavutettavissa ja yllättävään paikkaan laskeutuneet kontit herättävät uteliaisuutta ja kutsuvat luokseen”, Designmuseon museolehtori ja A&DO Labran vastaava tuottaja Hanna Kapanen kertoo näyttelytoteutuksesta.

“Kontti on itsessään kiinnostava esimerkki designista”, Kapanen huomauttaa. Mikä siis sen osuvampi paikka tälle arkkitehtuurin ja muotoilun ilosanomaa levittävälle kiertävälle näyttelylle!

Konttivuokraus tuli mukaan projektiin A&DO Labran järjestäjien yhteydenoton seurauksena. “Etsimme kumppania, jolle työ lasten ja nuorten hyvinvoinnin parissa on tärkeää. Konttivuokraus on ollut aikaisemmin mukana mahdollistamassa lasten ja nuorten harrastetoiminnan toteutumista”, Kapanen valottaa konttitoimittajan valintaa.

Merikontit takaavat standardimitoituksensa vuoksi edulliset kuljetuskustannukset niin meri-, rautatie- kuin maantiekuljetuksissakin. Lisäetuna näyttely voidaan pakata ja lukita kokonaisuudessaan turvaan kontin sisälle öiden ja kuljetusmatkojen ajaksi.

Näyttelypaikalla kontit lasketaan maahan siten, että oviseinät ovat toisiaan vasten, jolloin ne luovat välilleen luontevan tilan vaikkapa yleisöluentoja varten. Kylkiaukeavat ovet auotaan näyttelyn aukioloajaksi koko matkalta, jolloin ne voidaan myös asetella näköesteeksi haluttaessa. Haitarimaisesti taittuvat ovet toimivat myös lisätilana, johon on kätevää kiinnittää esimerkiksi opastustekstejä ja muuta visuaalista materiaalia. Konteissa on 230V Caravan-pistokkeet virransyöttöä varten, minkä turvin konttien sisälle on asennettu mm. spottivalot näyttelyesineiden korostamista varten.

Käy tutustumassa näyttelykontteihin tarkemmin paikan päällä Rovaniemellä tai ETÄNÄ 3D-VERKKONÄYTTELYN avulla.

Muita artikkeleita