Konttinäyttely vierailulla Tampereella

Kahteen merikonttiin rakennettu A&DO Labra jatkaa valtakunnallista näyttelykiertoaan 25.4.-22.5.2022 Tampereella.

A&DO Labra on kiertävä pop up -näyttely, joka mahdollistaa eri-ikäisten kaupunkilaisten tutustumisen museosisältöihin kätevästi arkensa keskellä.

Ajatus kiertävästä näyttelystä on Suomessa uraauurtava. Toteutuksen esikuvana käytettiin maailmalla mainetta niittäneitä kiertäviä näyttelyjä kuten Skotlannissa kiertänyttä V&A Dundeen näyttelybussia sekä hongkongilaisen M+ -museon rekkaan rakennettua oppimisympäristöä.

”Kontti on itsessään kiinnostava esimerkki designista”, Designmuseon museolehtori ja A&DO Labran vastaava tuottaja Hanna Kapanen huomauttaa. Mikä siis sen osuvampi paikka arkkitehtuurin ja muotoilun ilosanomaa levittävälle kiertävälle näyttelylle!

”Kontit ovat tarjonneet erinomaiset puitteet kaupunkitilaan avautuvalle näyttelytoiminnalle, jolla tavoitamme myös uusia kävijöitä. Sisällöt ovat helposti saavutettavissa ja yllättävään paikkaan laskeutuneet kontit herättävät uteliaisuutta ja kutsuvat luokseen”, Kapanen kertoo näyttelystä.

Konttivuokraus tuli mukaan projektiin A&DO Labran järjestäjien yhteydenoton seurauksena. ”Etsimme kumppania, jolle työ lasten ja nuorten hyvinvoinnin parissa on tärkeää. Konttivuokraus on ollut aikaisemmin mukana mahdollistamassa lasten ja nuorten harrastetoiminnan toteutumista”, Kapanen valottaa konttitoimittajan valintaa.

Konttinäyttely on toteutettu kahden Konttivuokrauksen harmaan KYLKIAUKEAVAN MERIKONTIN sisälle. Merikontit on nimensä mukaisesti luotu kulkemaan maailman merillä ja takaavat standardimitoituksensa vuoksi edulliset kuljetuskustannukset myös rautatie- ja maantiekuljetuksissa. Lisäetuna näyttely voidaan pakata ja lukita kokonaisuudessaan turvaan kontin sisälle öiden ja kuljetusmatkojen ajaksi.

Näyttelypaikalla kontit lasketaan maahan siten, että oviseinät ovat toisiaan vasten, jolloin ne luovat välilleen luontevan tilan vaikkapa yleisöluentoja varten. Kylkiaukeavat ovet auotaan näyttelyn aukioloajaksi koko matkalta, jolloin ne voidaan myös asetella näköesteeksi haluttaessa. Haitarimaisesti taittuvat ovet toimivat myös lisätilana, johon on kätevää kiinnittää esimerkiksi opastustekstejä ja muuta visuaalista materiaalia. Konteissa on 230V Caravan-pistokkeet virransyöttöä varten, minkä turvin konttien sisälle on asennettu mm. spottivalot näyttelyesineiden korostamista varten.

A&DO Labra aloitti valtakunnallisen kiertonsa Lahdesta 30.8.-30.9.2021. ”A&DO Labra oli avoinna kaikille kaupunkilaisille. Sen lisäksi siellä vieraili yli 1250 lahtelaista koululaista opettajineen Lahden kaupungin perusopetuksen kulttuuriohjelman mahdollistamana ohjatulla näyttelykäynnillä. Näyttelyyn tarjottiin myös viikottaista avointa yleisöohjelmaa arkkitehtuurikierroksista opastuksiin ja online-sisältöihin”, Kapanen jatkaa.

Näyttelykontteihin pääset tutustumaan lähemmin paikan päällä Tampereella tai ETÄNÄ 3D-VERKKONÄYTTELYN avulla.

Muita artikkeleita