Puolilasikontti 40 metrin korkeuteen

Jätkäsaaren Verkkokauppa.com halusi puolilasikontin myymälänsä kattotasanteelle Helsingissä. Ei muuta kuin hihat heilumaan!

Roolimme projektissa oli toimia asiakkaallemme yhden pysähdyksen kumppanina, jonka kautta asiakas saa kätevästi hoidettua kaiken aina kontin vuokraamisesta kuljetuksen ja erikoisnostotöiden koordinointiin.

Alusta asti oli selvää, että kontin toimittaminen 40 metrisen rakennuksen katolle Jätkäsaaressa on vaativa projekti, joka vaatii tavanomaista nostokeikkaa huolellisempaa suunnittelua ja koordinointia eri tahojen välillä.

Konttivuokraukselta Juha koordinoi projektin aikataulujen lisäksi nostosuunnitelman, paikkatarkistukset sekä katuluvan Helsingin kaupungilta yhdessä kuljetusliikkeen ja nostoliikkeen kanssa. Kontti sovittiin kuljetettavaksi vapaasti auton päällä Jätkäsaareen nostopaikalle, josta pallo siirtyisi luontevasti autonosturin kuljettajalle. Nosturiksi valikoitui 200 tonnin autonosturi nostoräkillä, jotta kontti saatiin hivutettua asiakkaan toivomat noin 20 metriä pois katon reunasta rakennuksen nostopuolelta katsottuna.

Nostopäivänä liikenne pysäytettiin ja kontti saapui paikalle sovitusti. Konttivuokraukselta paikan päällä oli Risto, jolla itselläänkin on paljon aiempaa kokemusta nosturin puikoissa olemisesta. Risto oli mukana kiinnittämässä ja irrottamassa kontin nostoketjuja sekä jatkuvassa radiopuhelinyhteydessä autonosturin kuljettajaan, jotta nosto saatiin maaliin suunnitelman mukaisesti.

Kontiksi valikoitui näyttävä 6×3,2m puolilasikontti, jonka toinen pitkä sivu on kestävää, kolminkertaista turvalasia. Lasipinta heijastelee upeasti maisemia ympärillään ja luo kattoterassille tuulelta ja sääoloilta suojaisan nurkkauksen asiakkaan käyttöön.

Muita artikkeleita