3 kysymystä ennen varastokontin valintaa

Esitämme sinulle kolme kysymystä, jotka ohjaavat sinua oikean konttimallin valinnassa varastotilaksi.

Kontti on oivallinen ratkaisu niin tilapäiseen kuin pitkäaikaiseenkin tilantarpeeseen. Tarpeestasi riippuen kontteja löytyy eri koko- ja hintaluokista sekä erilaisilla varusteilla höystettyinä.


Lue koko juttu tai hyppää suoraan sinua kiinnostavaan aiheeseen:

  1. Kuinka pitkäksi ajaksi tarvitset säilytystilaa?
  2. Millaista tavaraa säilytät?
  3. Onko sinulla tarve päästä käsiksi varastoitaviin tavaroihin kesken säilytyskauden?

Kontin hyödyt varastokäytössä

  • Monia eri standardikokoja  6′, 8′, 10′, 20′, 40′ ja 45′
  • Kontti on helppo sijoittaa uudelleen säilytystarpeen muuttuessa
  • Kontti ei ole kiinteä rakenne, joten et pääsääntöisesti tarvitse erillistä lupaa sen hankkimiseen
  • Standardimallinen kontti on halvempi kuin samankokoisen kiinteän rakenteen pystyttäminen
  • Kontti on ostamisen lisäksi mahdollista vuokrata kustannustehokkaasti tarvitsemaksesi ajaksi

Käydään seuraavaksi läpi kysymyksiä, joita sinun kannattaa pohtia ennen kuin hankit kontin varastokäyttöön.

1. Kuinka pitkäksi ajaksi tarvitset säilytystilaa?

Jos säilytystarpeesi on lyhytaikainen eli alle kolme vuotta, on vuokraaminen usein kustannustehokkaampi ratkaisu sinulle. Vuokraamalla vältyt kontin ylläpidolta ja voit palauttaa kontin, kun et enää tarvitse sitä. Yrityksille tarjoamme lisäksi edullista ja kätevää leasing-palvelua yhteistyökumppanimme kautta.

Jos taas tarvitset tilaa pitkäaikaiseen säilytykseen eli yli kolmeksi vuodeksi, kannattaa sinun harkita kontin ostamista omaksi. Kontin iästä ja mallista riippuen kontin hankintahinta maksaa itsensä takaisin noin kolmen vuoden vuokramaksuissa. Kontin ostaminen mahdollistaa myös kontin myymisen seuraavalle tarvitsijalle, jolloin saat käytetystä kontista kelpo korvauksen.

 

2. Millaista tavaraa säilytät?

Varastokonttia valitessa kannattaa pohtia säilytystä tarvitsevan tavaran määrä sekä varastoitavan tavaran muoto ja materiaali.

Meiltä kysytään usein, minkä kokoinen varastotila riittää kattamaan esimerkiksi omakotitalon irtaimiston remontin ajaksi. Lue vinkkimme varastokontin koon valintaan aiemmasta blogipostauksestamme. Vertailukohdaksi tässä kohtaa sanottakoon, että noin 100 neliömetrin omakotitalon irtaimisto mahtuu useimmiten 40′ kontin sisälle.

Jos tarkoituksesi on varastoida esimerkiksi putkia tai muuta pitkän mallista tavaraa kontin sisällä, kannattaa kontin koon lisäksi harkita tapaa, jolla tavara halutaan lastata kontin sisälle. Kannattaa esimerkiksi puntaroida kylkiaukeavaa konttia, jossa on haitarimaisesti taittuvat pitkän sivun ovet, tai open top -mallista konttia, jonka katto on korvattu kokonaan pressulla.

Säilytettävän tavaran määrän ja muodon lisäksi erityisesti Suomen vuodenajoista johtuvat lämpötilavaihtelut heittävät oman haasteensa ympärivuotiselle varastoinnille. Ilmojen viiletessä syksyä ja talvea kohti ja lämpötilan pahimmillaan sahatessa nollan molemmin puolin useamman viikon ajan, teräksestä rakennetun kontin sisälle saattaa kertyä kondensiovettä. Tietyt materiaalit eivät pienestä hetkahda, mutta esimerkiksi kangas, puu ja elektroniikka lähtevät kosteudessa helposti homehtumaan tai hapettumaan. Kun aikomuksena on säilyttää kosteusherkkiä materiaaleja erityisesti kosteina vuodenaikoina kuten kevät tai syksy, jolloin kondensiovettä kertyy todennäköisemmin, kannattaa hommaan valita eristekontti. Mikäli kontin ovia auotaan paljon kannattaa kosteussuojaa varmistaa vielä erikseen kosteudenkerääjillä.

3. Onko sinulla tarve päästä käsiksi varastoitaviin tavaroihin kesken säilytyskauden?

Standardimallisessa merikontissa on vakiona pariovet päädyssä, jolloin kontin saa tehokkaimmin täytettyä aloittamalla perältä ja etenemällä parioville päin. Näin tehdessä päätyseinän lähellä oleviin tavaroihin on vaikea päästä käsiksi ilman, että purkaa pariovien lähellä olevia tavaroita ensin pois tieltä.

Merikonteista löydät erilaisia ovivariaatioita, jotka mahdollistavat helpomman pääsyn käsiksi varastosisältöön, esimerkiksi putkikontti tai jo aiemmin mainittu kylkiaukeava merikontti.

Jos sinulle heräsi kysymyksiä konttien varastokäyttöön liittyen, ole ihmeessä yhteydessä meihin joko sähköpostilla tai soittamalla!

Muita blogipostauksiamme